[Avondschool in België]

Over héél België zijn er avondscholen. Een avondschool kan plaats vinden in een gewone school maar ook in een academie of simpel weg bij iemand thuis. Op deze pagina gaan wij proberen om alle vormen en plaatsen van avondscholen te vermelden.

De populairste plaatsen waar men op avondschool gaat is natuurlijk in Antwerpen en Gent. Men kan hier diverse verschillende richtingen volgen. Als u op het einde van je schooljaar slaagt, krijgt u een herkend diploma voor de richting die u gevolgd hebt. Ook kan u op avondschool in Aalst, Brugge of Limburg. In de studentenstad Leuven zijn er ook verschillende CVO locaties (Centrum voor volwassenenonderwijs).

Dagelijks gaan mensen van een volwassenen leeftijd op avondschool. Dit kan voor verschillende richtingen gaan. Ofwel doen ze het uit interesse voor iets ofwel om carrière te maken. Zo zou je avondschool Frans of Spaans kunnen volgen om internationale connecties te kunnen leggen. In de steden Mechelen, Oostende en natuurlijk ook Brussel is het mogelijk om avonschool te volgen. Fotografie is de laatste tijd ook erg populair als richting. Hier zal je leren werken met een digitale camera en eventueel ook leren om deze foto’s te bewerken. Als u van plan bent om een eigen bedrijf te starten dan is het handig om eerst een jaar avondschool boekhouden te volgen. Hier zal je stap per stap leren om zelf een bedrijf van de grond te krijgen. Een lerarenopleiding kan je volgen in een CVO. Wij zullen nog enkele mogelijkheden op een rijtje zetten zodat u binnenkort een keuze kan maken om een richting te kunnen volgen. Denk er aan dat u hierdoor een herkend diploma zal ontvangen als u slaagt voor u jaar.

Een avondschool koken, Marketing, psychologie of interieur kan je volgen om carrière te maken binnenin het bedrijf dat u werkt. Bij Marketing zal u leren omgaan met de mensen en connecties te leggen. Koken is voor iedereen.Zowel mannen en vrouwen leren graag koken. De echte baklessen zou je kunnen volgen als u al een bakker bent. Hier kan u in contact komen met andere bakkers en zo aan elkaar nieuwe gerechten leren maken. Avondschool Orthopedagogie, kapper (zelf een kapperszaak starten), of mode kan je doen als u interesse hebt in de nieuwe kleding trends. Kortom in de avondschool kan je echt alles volgen wat je maar denkt. Als u nog niet gevonden hebt wat u nodig hebt kan u ons contacteren. Wij zullen u helpen zoeken naar een leuke avondschool cursus! Meer informatie kan u vinden in de avondscholen zelf. Breng eens een bezoekje bij de avondschool in u buurt ( Brugge, Antwerpen, gent) voor een lijst te krijgen van alle mogelijkheden. Wij hopen dat u binnen enkele maanden kan schitteren met een nieuw diploma en natuurlijk ook véél hebt bijgeleerd in je studiejaar. Als u geen tijd hebt om één of twee avonden in de week naar de les te gaan dan kan u overwegen om zelf thuis te studeren. Meer informatie hierover vind je op de pagina thuis studeren.